Pädaste Mõisa ja Alexandri Peakokalaua peakokk Stefan Berwanger


Stefan Berwanger on noor ja talendikas kokk Saksamaalt.

Enne restorani Alexander peakoka positsiooni oli Stefan sous chef värskelt avatud restoranis Sofitel Frankfurtis. Tema otsus teha kannapööre ning astuda samm edasi - kiire elutempoga suurlinnast väiksele idüllilisele Muhu saarele sündis motivatsioonist töötada võimalikult lähedaselt läänemere piirkonna maitsemaastikuga. Stefan naudib koostööd looduse ning kohalike tootjatega, kes hoolivad oma toorainest, samamoodi nagu hoolib Stefan oma roogadest ja külalistest.

Stefanil on väga tugev resümee fine diningus, olles töötanud erinevates Michelini tärniga pärjatud restoranides nagu restoran Lafleur im Palmengarten Frankfurtis (pärjatud 2** Michelini tärniga ning 18 punkti Gault Millau) ja Le Val d'Or auf Johann Lafer's Stromburg Strombergis (pärjatud 1* Michelin tärniga ja 16 punkti Gault Millau). 

Oma karjääri jooksul on Stefan õppinud armastama kohalikku piirkonda. Tema jaoks on alati esikohal parim tooraine, mis on küpsetatud kõrgeima tehnilise tasemega koos mängulise huviga uute maitsete ja tekstuuride vastu.


Koos Stefan Berwangeriga jõuab Alexander restoran tagasi Põhjala saarte köögi põhiväärtuste juurde, kus kohalik tooraine on esikohal ning lihtsus ja viimistlus sulanduvad sundimatult, üllatades meie külalisi.

Pädaste Mõis jätkab oma traditsiooniga Eesti gastronoomiavaldkonna kujundamisel ja üllatamisel. Stefani näol esitleme talendikat peakokka, kelle oskused ja ambitsioon lisavad kindlasti väärtust meie DNA-le, mida minevikus on kujundanud tema eelkäijad Peeter Pihel, Yves Le Lay, Matthias Diether ja Adrian Klonowski.

Ühendades uuesti kohaliku köögi ja ambitsioonika välismaise talendi, panustame kindlasti siinse kulinaarse maastiku arengule.

Koostöös hortikulturistiga, kelle igapäevaseks ülesandeks on varustada restorani aia- ja metsasaadustega, vastutab Stefan ja tema meeskond Pädaste Mõisa kulinaarsete elamuste ja arengu eest. Olgu selleks meeliülendavad maitseelamused hommiku-, lõuna- või õhtusöögi ajal.

Stefan, oma talendi, tugeva töö eetika, kreatiivsuse ja kirega jätkab meie ekspeditsiooni Põhjala saarte köögi otsinguil!

Kutsume teid nautima Stefan Berwangeri kulinaarset käekirja Alexandri Peakokalauas Tallinnas.